Image of Catherine Deneuve

Catherine Deneuve

From Wikipedia, the free encyclopedia. Catherine Deneuve (born 22 October 1943) is a French actress. She gained recognition for her portrayal of aloof and mysterious beauties in films such as Repulsion (1965) and Belle de jour (1967). Deneuve was nominated for an Academy Award for Best Actress in 1993 for her performance in Indochine; she also won César Awards for that film and The Last Metro (1980). Considered one of France's most successful actresses, she has also appeared in seven English-language films, most notably the 1983 cult classic The Hunger. In 2008, she appeared in her 100th film, Un conte de Noël. Description above from the Wikipedia article Catherine Deneuve, licensed under CC-BY-SA, full list of contributors on Wikipedia


Read bio at tmdb | Read bio at Wikipedia
Born:
Oct 22, 1943 In Paris, France
Movie/TV Credits:
135
Première apparrition :
In the series Cérémonie des Oscars 1953-03-18
Dernier projet:
Film Bonne pomme 2017-08-30
Connu pour
Poster of Frühstück mit einer Unbekannten
Poster of Reporters
Poster of Ecoute voir ...
Poster of Les plus belles escroqueries du monde
Filmographie
Film Sage femme Béatrice 2017-03-22
Film Bonne pomme Barbara 2017-08-30
Film Le Cancre Marguerite 2016-10-05
Film Vadim Mister Cool herself 2016-12-28
Film La Tête haute Le Juge 2015-05-13
Film Le tout nouveau testament Martine 2015-09-02
Film L'homme qu'on aimait trop Renée Le Roux 2014-05-21
Film Dans la cour Mathilde 2014-05-02
Film 3 Cœurs 2014-09-09
Film Elle s'en va Cathy 2013-05-16
Film Les Lignes de Wellington Severina 2012-10-13
Film Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι Empress Catherine II of Russia 2012-10-11
Film Astérix & Obélix : Au Service de sa Majesté Cordelia la reine d'Angleterre 2012-10-17
Film Les Yeux de sa mère Lena Weber 2011-03-23
Film Les biens-aimés Madeleine 2011-08-17
Film La Fayette, un heros meconnu Herself (archive footage) 2010-09-13
Film L'amour fou Herself (archive footage) 2010-09-22
Film L'homme qui voulait vivre sa vie Anne 2010-11-03
Film Potiche Suzanne Pujol 2010-11-10
Film Cyprien Vivianne 2009-02-25
Film La Fille du RER Louise 2009-03-18
Film Bancs publics (Versailles rive droite) 2009-07-08
Film Mères et filles Martine 2009-10-07
Film Un Conte de Noël Junon 2008-05-16
Film Je veux voir Herself 2008-05-16
Film Mes stars et moi Solange Duvivier 2008-10-29
Film Persepolis Mère de Marjane (voice) 2007-05-23
Film Après lui Camille 2007-05-23
Film Frühstück mit einer Unbekannten Elegante Dame 2007-05-29
Film Le Concile de pierre Sybille Weber 2006-11-15
Film Le Héros de la famille Alice Mirmont 2006-12-20
Film Palais Royal ! Eugénia 2005-11-23
Film Les Temps qui changent Cécile 2004-01-01
Film Rois & Reine Mme Vasset 2004-09-03
Film Princesse Marie Marie Bonaparte 2004-03-04
Series Nip/Tuck Unknown 2003-07-22
Film Les liaisons dangereuses Marquise Isabelle de Merteuil 2003-08-26
Film Um Filme Falado Delfina 2003-08-31
Film 8 femmes Gaby 2002-01-08
Film Au plus près du paradis Fanette 2002-11-20
Film The Kid Stays in the Picture Herself 2002-01-18
Film Je rentre à la maison Marguerite 2001-01-01
Film Absolument fabuleux Elle-même 2001-08-28
Series Friday Night with Jonathan Ross Unknown 2001-11-02
Film D'Artagnan The Queen 2001-09-07
Film Le petit poucet The Queen 2001-10-16
Film Dancer in the Dark Kathy 2000-05-17
Film Von Trier's 100 Øjne Herself 2000-12-02
Film Belle maman Léa 1999-03-10
Film Le Vent de la nuit Hélène 1999-03-03
Film Le temps retrouvé Odette de Crecy 1999-05-19
Film Pola X Marie 1999-05-12
Film Est Ouest Gabrielle Develay 1999-09-01
Series So Graham Norton Unknown 1998-07-03
Film Place Vendôme Marianne Malivert 1998-10-07
Film Généalogies d'un crime Jeanne / Solange 1997-05-04
Series The View Unknown 1997-08-11
Film Les voleurs Marie Leblanc 1996-08-21
Film Les cent et une nuits de Simon Cinéma La star-fantasme 1995-01-25
Film O Convento Hélène 1995-09-06
Series Die Harald Schmidt Show Unknown 1995-12-05
Film L'univers de Jacques Demy Herself 1995-09-22
Film La partie d'échecs Marquise 1994-11-19
Film Les demoiselles ont eu 25 ans Herself 1993-01-01
Film Ma saison préférée Emilie 1993-05-14
Film Indochine Eliane Devries 1992-04-15
Film La reine blanche Liliane Ripoche 1991-05-08
Film Contre l'oubli Elle-même 1991-12-11
Film Fréquence meurtre Jeanne Quester 1988-03-30
Film Drôle d'endroit pour une rencontre France 1988-05-26
Film Agent Trouble Amanda Weber 1987-08-19
Film Le Lieu du Crime Lili Ravenel 1986-05-16
Film Pourvu que ce soit une fille Claudia 1986-01-01
Film Paroles et musique Margaux 1985-01-19
Film Vivement Truffaut Catherine Deneuve 1985-07-12
Film Fort Saganne Louise 1984-05-11
Film Le bon plaisir Claire Després 1984-01-18
Film Les Prédateurs Miriam Blaylock 1983-04-29
Film L'Africain Charlotte 1983-10-22
Film Le Choc Claire 1982-04-28
Film Le choix des armes Nicole Durieux 1981-03-06
Series Wetten, dass..? Unknown 1981-02-14
Film Hôtel des Amériques Hélène 1981-12-02
Film Reporters 1981-06-10
Film Le Dernier Métro Marion Steiner 1980-09-17
Film Je vous aime Alice 1980-12-17
Film Ecoute voir ... Claude Alphand 1979-03-07
Film Ils sont grands, ces petits 1979-03-14
Film À nous deux Françoise 1979-05-23
Film Courage fuyons Eva 1979-10-17
Film L'argent des autres Cécile Rainier 1978-09-27
Film La cabine des amoureux Donna del sogno 1977-10-27
Film Âmes perdues Sofia Stolz 1977-01-20
Film Il était une fois la légion Simone Picard 1977-09-08
Film Si c'était à refaire Catherine Berger 1976-09-30
Film Zig Zig Marie 1975-01-01
Film L'agression Sarah 1975-04-16
Film La cité des dangers Nicole Britton 1975-12-25
Film Le sauvage Nelly 1975-11-26
Film Touche pas la femme blanche Marie-Hélène de Boismonfrais 1974-01-23
Film Fatti di gente perbene Linda Murri 1974-09-28
Film La femme aux bottes rouges Françoise 1974-12-11
Film L'événement le plus important depuis que l'homme a marché sur la lune Irène de Fontenoy 1973-09-20
Film Omnibus: François Truffaut Herself 1973-12-02
Film Liza Liza 1972-08-11
Film Un flic Cathy 1972-09-30
Film Ça n'arrive qu'aux autres Catherine 1971-10-28
Film Tristana Tristana 1970-03-29
Film Langlois Self 1970-09-19
Film Peau d'âne la princesse "Peau d'âne" 1970-12-20
Film The April Fools Catherine Gunther 1969-05-23
Film La sirène du Mississipi Julie Roussel/Marion Vergano 1969-06-18
Film Mayerling Maria Vetsera 1968-01-01
Film Benjamin ou les mémoires d'un puceau Anne de Clécy 1968-01-12
Film La chamade Lucile 1968-10-30
Film Manon 70 Manon 1968-02-21
Film Les demoiselles de Rochefort Delphine Garnier 1967-03-08
Film Belle de jour Séverine Serizy 1967-05-24
Film La vie de château Marie 1966-01-25
Film Les créatures Mylène 1966-09-03
Film Répulsion Carole Ledoux 1965-06-01
Film Das Liebeskarussell Angela Claasen 1965-09-30
Film Le chant du monde Clara 1965-10-07
Film Les parapluies de Cherbourg Geneviève Emery 1964-02-19
Film 4 Fois D Herself 1964-01-14
Film Les plus belles escroqueries du monde Swindler 1964-08-14
Film La Chasse à l'homme Denise 1964-09-18
Film Un monsieur de compagnie Isabelle 1964-10-03
Film La costanza della ragione Lori 1964-11-27
Film Le vice et la vertu Justine Morand 1963-03-01
Film Les parisiennes Sophie 1962-01-17
Film Et Satan conduit le bal Manuelle 1962-10-24
Film Les portes claquent Dany 1960-12-21
Film Les collégiennes Une petite collégienne (as Sylvie Dorléac) 1957-05-03
Series Cérémonie des Oscars Unknown 1953-03-18